Com fer una bona justificació de l'error?

Una bona justificació és aquella on es detecta l'error, s'explica per què l'oració és incorrecta i es reflexiona sobre quina seria la solució.
 

Per fer-ho, hem de seguir els passos següents:

1) Saber detectar l'error.

Fixem-nos en aquesta oració:
                   No puc parar d'imaginar que hem podria passar a mi.

Observem que alguna cosa falla en aquesta oració. Es tracta de l'ús de l'hem.

2) Hem detectat l'error, ara cal justificar-lo de forma correcta.

3) Ens dirigim a l'entrada de l'hem i em i llegim la teoria. A partir d'aquí, ja podem començar a reflexionar per què l'oració és incorrecta.

4) Per justificar-la, hem d'explicar per què està malament l'oració tal i com s'explica a la norma. Per tant, raonem per què és incorrecta la frase dient:


            L'oració "no em puc parar d'imaginar que hem podria passar a mi" és incorrecta perquè hem és la primera persona del plural del present d’indicatiu del verb haver, i sempre va seguida d’un participi o de la preposició de seguida d’un infinitiu.

5) Aquesta és la justificació de l'error, ara hem de corregir la frase i argumentar la raó per la qual l'hem d'escriure de manera correcta:
           Per tant, en aquest cas, hem d'escriure el pronom feble em ja que es tracta de la primera persona del singular, que equival "a mi".

6) Un cop explicades les dues justificacions, la de per què és incorrecta i per què s'escriu d'una altra manera, hem d'escriure l'oració definitiva:

L'oració correcta seria: "no puc parar d'imaginar que em podria passar a mi".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari està pendent de ser avaluat. En el moment en què això passi, apareixerà en el bloc.

Gràcies